Dagpenge blev en klog beslutning

For nogle måneder siden var stedet, hvor jeg arbejdede nødt til at lukke ned. Jeg stod som frygtet uden stabil løn.

Situationen synede rimelig meget svært. Jeg har ikke stået uden stabilt arbejde. Heldigt nok har jeg fra begyndelsen været medlem af a kasse. Det blev min løsning, da jeg uden advarsel blev arbejdsløs.

Jeg har da af og til haft i tankerne, at det ikke var nødvendigt at være med i en a-kasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende i fortiden, men gudskelov var jeg begavet nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg uden forvarsel var uden arbejde blev medlemskabet altså bare meget værdifuldt.

A kassen bidrog med at få vished om det økonomiske aspekt og reglementet, og de var behjælpelige med at undersøge mulige jobmuligheder, forfatte ansøgninger og CV. Det var egentlig ret nemt.

Der er få jobs i mit erhverv. På baggrund af det var jeg beredt på, at jeg skulle være ledig i et stykke tid. Økonomisk ville det være trangt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk. Dagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg kan beholde min motorcykel, og jeg får mad på bordet. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der findes jo flere a kasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg er medlem af er relevant for mit arbejdsområde. Arbejdsløsheds-kassen skal også være troværdige. Gudskelov følte jeg mig tryg.

Jeg fik tilbudt en håndfuld faste besøg hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var desuden chance for at tilmelde sig til inspirerende seminarer, hvor jeg blev mere oplyst om fx akasseregler.

På et tidspunkt blev jeg ringet op af FTF A-kasse, som sagde, at arbejdsløsheds-kassen havde et eventuelt job til mig. Jeg var glad.

Et par timer efter var jeg til jobsamtale på mit kommende arbejde. Mødet gik positivt, og senere samme uge ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i fem måneder, og det er herligt, at jeg nu får løn. Jeg er henrykt for mine nye kolleger.
Det er hårdt at være uden arbejde, og det er essentielt at modtage den rigtige guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min a-kasse.
At være berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som en del af en akasse var på mange måder min sikkerhed pengemæssigt. Derfor var jeg sikret finansielt, og jeg var ikke på noget tidspunkt tvunget til at sælge de objekter, der har stor betydning for mig.